Bruidshenna

Ga je bijna trouwen? Gefeliciteerd! In veel culturen is henna een must wanneer je gaat trouwen. Vaak wordt er enkele dagen voorafgaand aan de bruiloft een henna-avond gehouden, waarbij jij als bruid helemaal in het middelpunt staat. Je handen en voeten worden mooi versierd met henna...dan begin je je toch echt te beseffen dat je nu een bruidje wordt...je grote dag komt eraan, de dag waar je zo naar uitkijkt! Om je heen je vriendinnen en vrouwelijke familieleden, die er een gezellige avond van maken met dans, zang en lekker eten. Na jou kunnen ook zij hun handen laten versieren met henna.

Als je interesse hebt om mij als henna artiest te boeken voor jouw bruidshenna, dan kun je contact met mij opnemen. We kijken of jouw datum beschikbaar is en wat je wensen zijn. Heb je liever een face-to-face gesprek en/of wil je proefhenna laten zetten, dan kan dit ook worden besproken. Als je de beslissing gemaakt hebt om mij te boeken, vraag ik je om een aantal gegevens te sturen via e-mail, waarna je van mij een e-mail ontvangt met al onze afspraken en eventuele aandachtspunten. Zo staat onze afspraak definitief vast en is het alleen nog wachten op de hennadag :) 

Hennapasta 
Voordat ik je bruidshenna kom verzorgen, bereid ik thuis uiteraard alles voor. Ik gebruik 100% natuurlijke en verse hennapoeder, die ik enkele dagen voor onze afspraak bereid, zodat de hennapasta precies goed is op de dag zelf. De henna wordt gemixt met citroensap en een mix twee soorten essentiële oliën (kajapoetolie en tea tree olie).

Bruidshenna 
Het aanbrengen van de bruidshenna is een secuur werkje. Ik werk zorgvuldig en geconcentreerd. Voor volle handen en voeten ben ik ongeveer 3,5 uur bezig. Het is dus handig als het niet ál te druk is om ons heen. Wanneer het chaotisch en druk is, kan ik ook henna zetten, maar het beste resultaat kunnen we bereiken door te zorgen dat er voldoende ruimte en licht aanwezig is. Ook is het belangrijk voor de bruid zelf om niet veel te bewegen (zelfs bij lachen en enthousiast praten, beweeg je ongemerkt al). Probeer voor zover mogelijk geen moeilijke kleding te dragen.

Ivm de kleurontwikkeling tot 48 uur, adviseer ik 2 dagen voor je bruiloft de henna te laten zetten. Wanneer je het 1 dag van tevoren doet, zal de henna de dag erna nog oranje zijn; de kleur zal zich dan nog niet helemaal ontwikkeld hebben.

Voorzorg
Zorg dat je huid schoon is en niet vettig voor je je henna laat zetten. Mocht je van plan zijn om je lichaamshaar weg te halen, doe dit dan ook voordat de henna gezet wordt. Uiteraard is het ook handig als je naar het toilet bent geweest! Je moet er rekening mee houden dat je een paar uur lang weinig kunt doen. 

Nazorg 
Na het aanbrengen van de henna moet deze zo lang mogelijk intrekken. Om te zorgen dat de henna goed aan de huid blijft hechten, kun je een mengsel van citroensap en (poeder)suiker op de henna deppen met een watje. Wanneer je gaat slapen, kun je de henna inpakken of pantykousjes aandoen over je handen en voeten.
De volgende ochtend kan de henna eraf; je kunt hem eraf schrapen of wassen. Smeer de huid daarna eventueel in met olijfolie. De henna zal nu nog diep oranje zijn, maar wordt in de loop van de dag donkerder. Tot 48 uur na het aanbrengen blijft de kleur zich ontwikkelen. Probeer dus in deze periode water, zeep etc te vermijden waar mogelijk.
Indien je deze nazorg tips goed opvolgt, zal de henna resulteren in een dieprode/roodbruine kleur na 48 uur.Gedurende 5 à 6 dagen blijft de henna mooi donker, waarna het zal beginnen te vervagen. Na 2 tot 2,5 week is het helemaal weg.
 
Henna voor gasten
Moet er henna gezet worden voor je zusjes, vriendinnen of andere aanwezigen? Geen probleem! Geef dit svp wel van tevoren door, zodat ik genoeg henna mee kan nemen en rekening kan houden met de tijd.
Foto's van bruidshenna door mij kun je hier vinden.