FAQ

FAQ / Veelgestelde vragen

Wat voor henna gebruik je?
Eigenlijk bestaat er maar 1 echte henna... Helaas bestaat er echter veel verwarring omdat er veel (chemische) goedjes gebruikt worden onder de naam 'henna'. Ik gebruik verse en biologische hennapoeder dat gemixt wordt met citroensap en essentiële oliën. 
 
Hoe wordt henna bereid?
Hennapoeder dient eerst gezeefd te worden. Ik koop meestal hennapoeder dat al 2 à 3 keer gezeefd is, dat scheelt toch weer wat werk :). Vervolgens mix ik de henna met citroensap en 2 soorten essentiële oliën: tea tree olie en kajapoetolie. Na het mixen laat ik het mengsel 24 tot 48 uur staan op een warme plek. Daarna is de henna klaar voor gebruik. Ik haal vervolgens de pasta door een pantykousje zodat het helemaal smooth en gezeefd is. Hierna vul ik de henna in cones en klaar!
Voor mijn exacte recept met de hoeveelheden erbij, check mijn filmpje op YouTube.
 
Wat voor kleur wordt de henna?
Als je de henna goed laat inwerken, resulteert deze in een roodbruine kleur. Wanneer je de hennapasta er snel afhaalt, kan dit natuurlijk een stuk lichter zijn (oranje).
 
Heb je ook andere kleuren henna?
Nee; aangezien ik alleen met echt natuurlijke henna werk is er maar 1 kleur mogelijk. Alhoewel, natuurlijk kan de kleur lichter of donkerder zijn afhankelijk van hoelang je de henna laat inwerken (zie vorige vraag). Als je foto's hebt gezien van andere kleuren versiering op kaarsen of op het lichaam, dan kan dit acrylverf, glittergel of bodypaint zijn.
 
Hoe weet ik welke henna veilig is?
Hierboven zie je in foto's het proces van hoe henna wordt gemixt. Henna hoort er uit te zien zoals op deze foto: bruin/groen van kleur. Zogeheten zwarte henna en rode henna zijn gevaarlijk! Helaas komt het namelijk voor dat veel mensen zich henna artiest noemen en chemische henna gebruiken. Zorg dus dat je goed informeert bij je henna artiest wat voor henna zij gebruikt. Bij een allergie kun je nare littekens overhouden. Google maar eens op 'black henna', dan zie je onaangename foto's van de gevolgen!
 
Hoe snel droogt de henna? Hoelang moet het inwerken? Hoelang blijft het zitten?
De aangebrachte hennapasta droogt in 25 à 30 minuten op. Dit betekent niet dat je het er dan af kunt halen! Het beste is om de henna zo lang mogelijk te laten zitten. Extra dingetjes die je kunt doen om een beter resultaat te krijgen, zijn bijvoorbeeld: haarlak op je henna spuiten zodat deze blijft plakken op de huid. Of een mengsel van citroensap en (poeder)suiker erop deppen; de suiker zorgt dat de henna plakt en de citroen bevordert de kleur. Overigens bereik je zonder deze extra handelingen ook mooi resultaat als je de henna lang genoeg hebt laten inwerken. De minimale inwerktijd (vind ik) is 3 uur. Als bruid adviseer ik je om er gewoon mee te gaan slapen, en ook de henna deppen met citroensap en suiker, aangezien een mooi kleurresultaat dan nóg belangrijker is. Lees ook de voor- en nazorg instructies op de pagina Bruidshenna.
 
Hoe kan ik jou boeken als henna artieste?
Als je interesse hebt om mij als henna artiest te boeken voor jouw bruidshenna, dan kun je contact met mij opnemen via e-mail of via een andere weg. We kijken of jouw datum beschikbaar is en wat je wensen zijn. Heb je liever een face-to-face gesprek en/of wil je proefhenna laten zetten, dan kan dit ook worden besproken. Als je de beslissing gemaakt hebt om mij te boeken, vraag ik eerst een aanbetaling + je gegevens zoals bijvoorbeeld je adres, het gewenste pakket, etc. Wanneer dit binnen is, ontvang je van mij een e-mail met al onze afspraken en eventuele aandachtspunten. Na jouw akkoord op deze email staat onze afspraak definitief vast en is het wachten op de hennadag!
 
Moet ik een pakket kiezen?
Nee hoor! De gegeven opties voor bruidshenna zijn de meest voorkomende; dit maakt het voor mij makkelijk om een prijs aan te geven. Als je iets anders wilt, neem dan gerust contact met mij op. 
 
Hoelang zet je al henna en hoe heb je het geleerd?
Als we beginnen bij het echte begin, is dat nog tijdens mijn kleuterjaren. Mijn tante versierde weleens mijn handen met henna, met behulp van een tandenstokertje (so oldskool!) Sindsdien raakte ik gefascineerd door henna. Het is nu 12 jaar geleden dat ik mijn eerste echte klant had voor henna. Meer hierover lees je onder "Over mij".
Ik heb geen lessen of cursussen gevolgd, alles wat ik kan heb ik bereikt door zelf veel en goed te oefenen. 
 
Andere vragen? Neem contact op!